Marokanski heroji na terenu slavili sa ponosnim majkama

Marokanci su ispisali historiju jer su večeras postali prva afrička reprezentacija koja je ikada igrala u polufinalu Svjetskog prvenstva.

Maroko je bez primljenog gola od početka turnira. Prvo je prošao jaku grupu u kojoj su bili Belgija, Hrvatska i Kanada, potom je eliminisao velikog favorita Španiju, a onda večeras i Portugal Cristiana Ronalda.

Ponosni kakvi jesu, Marokanci slave širom svijeta. U Maroku je epicentar dešavanja, no ima ih dosta i u Kataru, a grupe njih slave u različitim dijelovima svijeta.

Slavit će se još dugo, a ponosne majke imale su priliku da dijele sreću sa svojim sinovima.

Boufal u zagrljaju ponosne majke nakon izbacivanja Portugala (Foto: EPA)

Napadač Sofiane Boufal je na teren izveo svoju majku s kojom je slavio najveću pobjedu u karijeri, a i majke drugih marokanskih heroje bile su prisutne na epskoj utakmici.

I selektor Walid Regragui je pobjedu slavio sa majkom Fatimom, koja ga je tek nedavno protiv Španije prvi put pratila u karijeri.

 

Fotografije za historiju: Boufal i majka (Foto: EPA)

Fatima nije pratila Walida ni tokom igračke, ni tokom trenerske karijere. Već 24 godine Walid Regragui se bavi profesionalnim nogometom, ali je tek u Kataru njegova majka bila na tribinama.

Ona je više od 50 godina stanovnica Pariza, gdje se selektor Maroka i rodio, ali nije imala snage da gleda njegove utakmice. Regragui je osjećao da bi mogao ispisati historiju marokanskog nogometa u Kataru, pa je inzistirao da Fatima stigne i pruži mu podršku.To se i dogodilo, a scene nakon meča brzo su obišle svijet. Walid je odmah dotrčao do majke i poljubio je u čelo te tako pokazao veliko poštovanje.

Selektor Maroka je ponovo slavio sa majkom Fatimom koja je tek u Kataru prvi put gledala njegove utakmice (Foto: EPA)

I zvijezda Achraf Hakimi odmah je potrčao prema majci…

 

Maroko će svoj put na Mundijalu nastaviti u srijedu kada će se sastati s boljim iz meča Francuska – Engleska. Taj duel, posljednji četvrtfinalni, na programu je večeras od 20 sati.

Podsjetit ćemo da su sinoć polufinale izborili Hrvatska, koja je senzacionalno na penale pobijedila Brazil, te Argentina koja je također u drami na penalima eliminisala Nizozemce.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*