Nana je odgojila, ona je ubila

Dvije maloljetnice od 14 i 15 godina, te 16-godišnjak koji se terete za ubistvo 74-godišnje Safije Subašić u sarajevskom naselju Mahmutovac su predati Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Zločin se desio u subotu u večernjim satima u kući koja je smještena u Ulici Paje sokak, kada su dvije djevojčice, od kojih je jedna unuka ubijene, nasrnule na staricu. Jedna maloljetnica je staricu navodno držala za noge dok ju je druga davila.

Djevojčice su kritične večeri navodno sa još nekoliko prijatelja konzumirale alkohol. Starici je zasmetalo što joj je unuka dovela prijateljicu kojoj je Sud zabranio da se viđa s njenom unukom.

  • Unuka ubijene žene je od malena bila raspuštena, preslobodna, malo agresivna. Starica je bila fina. Radila je u bolnici u Podhrastovima. Davno je otišla u penziju, a muž joj je umro. Bili su fina porodica. Ni sada ne mogu da vjerujem da se to desilo. Čitavu noć nisam zaspala, ispričala je za Oslobođenje komšinica ubijene žene. Dodaje da 74-godišnjakinja ima dvije kćerke.
  • Jedna se udala na Pale, a druga, mlađa (majka osumnjičene djevojčice, op. a) je ostala ovdje i radi u jednoj međunarodnoj organizaciji. Ne bi radila tu da nije dobra osoba, ali kćerka je takva kakva jeste, dijete rastavljenih roditelja. Nekidan je unuka ubijene došla kod mene da joj napravim stalak za DNK iz biologije, za školu. U šali sam je kasnije pitao koju sam ocjenu dobio, sjeća se komšija 74-godišnjakinje. Dodaje:
  • Čuli smo da je starica udavljena, te da su djevojčice uklonile tragove i rekle da je starica umrla prirodnom smrću. Kad su se na lešu pojavile modrice na vratu, ljekari su obavijestili policiju da je u pitanju ubistvo, kaže stanovnik Mahmutovca.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*