NASER ORIĆ: “UŽURBANO RADE NA MOJOJ LIKVIDACIJI, ČEKAM IH. PLAŠIM SE SAMO DRAGOG ALLAHA”

Naser Orić, ratni komandant Srebrenice, u današnjoj emisiji „Dobar dan Bosno i Hercegovino“, nakon hapšenja Behudina Husića, po potjernici Okružnog suda u Bijeljini, naglasio je kako se ne odustaje od progona Bošnjaka.

 

“Znači, onaj plan i program kojeg su imali 90-ih oni ga sprovode od tad pa do sad. Tada je bilo u nekom oružanom smislu, s oružjem, sada to rade jednim političkim putem, koristeći raznorazne političke intrige, koristeći „rupe“ u zakonu i razne lobije koji vrše pritisak na neke koji bi pomogli državi BiH ili da uspore, da nikako ne vide to što oni rade.” istakao je Orić te dodao: “Srbija misli da može da napravi balans ako uhapsi, procesuira, presudi Naseru Oriću ili presudom ili nekim metkom. Misle da mogu izbalansirati genocid koji se desio u srednjem Podrinju, međutim, grdno se varaju.

Međutim, za genocid je vrlo jasno rečeno, međunarodni sudovi u svijetu, svi drugi sudovi, sav narod na zemaljskoj kugli zna da je tadašnji režim i srbijanska vojska sa vojskom RS-a napravili su genocid u srednjem Podrinju, odnosno u zaštićenoj enklavi Srebrenica, tako da moja glava im neće moći napraviti balans, ali da ne odsutaju, to vidim ovih dana da su angažovali te „pse rata“, angažovali su razne strukture koje užurbano rade na mojoj likvidaciji, ali evo ja ih čekam, i to je moj život” – kazao je Orić za DDBiH.

“Posljednji progon u nizu koji se odnosi na njega jeste dovođenje u vezi njega i ubistva Radovana Stojičića Badže 1997. godine u Beogradu. Kazao je da ga je ubila BIA koja za sva ubistva koja je počinila želi okriviti upravo Orića i da je njegova likvidacija jedan od prioriteta srbijanskog političkog i obavještajnog vrha.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*