RAFALNO ŠENLUČENJE: Srećom pa nije Bošnjakinja, inače…

Policija je uhapsila N. G. iz Laktaša zbog sumnje da je iz automatske puške ispalila više hitaca u zrak ispred jedog ugostiteljskog objekta u Banjoj Luci. Srećom da nije Bošnjakinja. Da jeste, sada bismo gledali u naslovnice srpskih medija i čitali kako 100.000 crnih šehidskih hudova, specijalno treniranih u kampovima SDA, kreće na Banja Luku da kolje Srbe. Zvuči kao loše sročena ironija, no ovo je standarni spin srpskih nacionalističkih medija.

Prema tvrdnjama reportera RTRS-a tradicionalno srpsko šenlučenje za Badnje veče je rafalna paljba iz automatskog oružja, što je bez ikakve cenzure zabilježeno uživo u svećarskom programu režimskog medija. Ipak, čuli jesmo, ali nismo mogli vidjeti „kalaš“ kojega se skriva po manjeentitetskim smoćnicama i šupama, a vadi i rafalno koristi za slave, Badnjake, Vaskrse, Nove godine, 9. januare… Ovo su tradicionalno srpsko šenlučenje ponajbolje osjetili naši povratnici kojima se već desetljećima pokušava uvesti rafalni strah u kosti.

Izmišljaju se bošnjački teroristi i ISIL-ovci koji pripremaju atentate na Milorada Dodika, kampovi za obuku mudžahedina i slično. Rafalna strategija etničkog čišćenja Bošnjaka nije stala ni u mirnodobsko vrijeme.

Sudbinsku vezu srpskih junaka i junakinja sa automatskim oružjem ovih dana smo mogli svjedočiti i u Banja Luci, no ovaj put nije se mogao sakriti snimak mlade žene koja u rukama drži kalašnjikov i rafala u zrak. Srećom da nije Bošnjakinja. Da jeste, sada bismo gledali u naslovnice srpskih medija i čitali kako 100.000 crnih šehidskih hudova, specijalno treniranih u kampovima SDA, kreće na Banja Luku da kolje Srbe. Zvuči kao loše sročena ironija, no ovo je standarni spin srpskih nacionalističkih medija.

Sve se odigralo 6.januara, na Badnji dan, a uhapšen je i S. P. iz Laktaša koji joj je dao oružje.
Snimak pucnjave je objavljen na internetu i na njemu se vidi kako djevojka puca rafalnom paljbom iz puške u zrak. Ispalila je sve metke. Zabrinjavajuća je i to da režiser i glavna glumica nisu smatrali da su učinili ništa sporno jer očito je imati kalašnjikov i iz njega pucati za ovaj dio Bosne i Hercegovine podrazumijevajuće.

Policijska uprava Banja Luka saopćila je da N. G. sumnjiče za izazivanje opće opasnosti, dok se S. P. sumnjiči za isto djelo, kao i za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Dodali su da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*